متأسفانه تشخیص برنج ایرانی از غیرایرانی کاری مضاعف و طاقت فرسا است. چه بسا کارشناسان پیش کسوت هم سوای بررسیهای ظریف علمی نمیتوانند مدل و کیفیت برنج را به صدق بالا تشخیص دهند. متداول است اشخاص برنج را کف دستشان میریزند و با مالیدن دستها آن را عطر میکشند و در رابطه گونه برنج لحاظ می دهند . اینشیوه به هیچوجه توجیه علمی ندارد. مگر اینکه شخص تجربه متعددی داشته باشد و با دیدن گونه های برنج بتواند حدودی جور آنها را تشخیص دهد.
برنج خارجی پیش از پخت, رنگ تیرهتری دارا است. بیشتر برنجهای وارد شده, پاربویل میشود; یعنی قبلا که شلتوک به برنج تبدیل شود آن را در دستگاههای ویژه به صورت نیمه پز, بخارپز می کنند تا ویتامینها و مواد غذایی جان دار در سبوس برنج بهخورد دانه برنج برود. شلتوک که سرد شد به عبارتی مراحل شالیکوبی را طی می کند و پوسته از برنج جدا میشود, البته برنج دیگر سپید نیست و به دلیل پروسه پاربویل مقداری زردتر و تیرهتر می گردد که میتوان از برنج ایرانی تشخیص بخشید.
راه حل تشخیص کیفیت برنج:
در چنین قوانینی که نظارتی صورت نمیگرفت ما از خیر پاربویل کردن برنج ایرانی گذشتیم. ولی دقت داشته باشید, برنجهای رتبه یک هندی, پاکستانی, ویتنامی و تایلندی به طور معمول پاربویل نمی شود و احتمالا تشخیص آنان برای خرید برنج ایرانی یه خرده مشقت بار باشد. با وجود این, برنج ایرانی مات است و برنج خارجی واضح, که از این نظر میتوان این دو را مختلفی کرد.
یک مدل از اشکال برنج اورایوا یا این که ساتیوا یا این که به عبارتی برنج اسیایی میباشد که دو دسته از مهمترین اشکال آن برنج هندی ( دانه بلند ) برنج ژاپنی ( دانه کوتاه ) میباشد از سایر گونه های برنج های آسیایی برنج بو دار و برنج شفته هست.
مدل دیگر برنج اوریزاگلبرینا یا این که به عبارتی برنج آفریقایی است سایز این مدل برنج در اشکال کوتاه و بلند موجود هست.
برنج چه وقت از سال گران میشود؟
یکیاز مهم ترین چالشهای بازار فروش همگی اجناس, دلالی است. بازار فروش و عرضه برنج از این قاعده استثنا ندارد. دلالهای این بازار در فصل برداشت برنج که فصل فراوانی و ارزانی این متاع است, مقادیر متعددی برنج را انبار کرده و در روزهای نقطع ی عطف نیاز بازار با قیمتهای خیره کننده عرضه می کنند. روز ها محرم, ماه رمضان و نوروز, شب پای کوبی و سرور دلالان است.
شما میتوانید برای اینکه همیشه از کیفیت برنج لذت ببرید خرید برنج از کشاورز و شالیکار به صورت مستقیم تهیه کنید.
معیارهای یک برنج مرغوب:
یک کدام از مهمترین معیارهای آشنایی برنج مرغوب , دانه بلند بودن آن است . اما این بیشتر به ذائقه ایرانی برمیگردد . چراکه در مجموعه کشورها ایالات متحده برنجهای ریزدانه را بیشتر میپسندند. ولی بایستی دقت کرد که برنجهای خارجی ممکن است در این مورد شمارا گول بزنند. زیرا به صورت نیم پخت بیشتر از برنجهای داخلی قد می شکند, البته صرفا خاصیتشان همین قد کشیدن است در حالی که برنج مرغوب ضمن برخوردار بودن از میزان مطلوب مزه و بوی فراوان مطبوعی داراست. به گونهای که از هنگام خرید تا پخت میتوان بوی آن را شم کرد. بو برنج مورد دیگری است که بایستی مورد دقت قرار بخشید. برای این کار یک مشت برنج میان دو دستتان قرار دهید و در آن بدمید. اینطوری میتوان رایحه برنج را شم کرد. میزان خیلی آسانتر برای تشخیص برنج عالی , برنجی است که میزان دانههای آن با نیز تفاوت چندانی نداشته باشند. به گونه ای که در صورتیکه تعدادی دانه آن را کنار نیز بگذراید از حیث رنگ و میزان دانه با نیز تفاوتی نداشته باشند. یکی فاکتورهای دارای اهمیت برای یک برنج مرغوب این است که تا مدتها آنگاه پخت کم آب نشده و به عبارتی مزه اولیه را داشته باشد که ولی این نکته را نمی توان از روی برنج نپخته تشخیص بخشید.
مورد دیگر که برای تشخیص برنج مهم است قیمت برنج ایرانی است که آیا تفاوتی با قیمت برنج های خارجی دارد یا خیر که اکثرا قیمت برنج ایرانی بیشتر از برنج های خارجی می باشد و این ملاک بسیار خوبی است برای تشخیص نوع برنج.
تشخیص برای خرید برنج:
برنج ایرانی, در شمار برنج های ممتاز است, ولی رتبه بندی دارا است .
صرفا عالی قد کشیدن دانه برنج بعداز پخت ملاک مرغوبیت نیست .
دانه برنج هر چه کم آب خیس و محکم خیس باشد خوب تر است چون با جذب پرسرعت آب هنگام پخت, حجیم خیس می شود.
هر چه از مورخ برداشت آن بیشتر پیشین و خوب تر حفظ شده باشد, بر کیفیت آن افزوده می شود.
توجه فرمایید کپک زده یا این که خُرد شده نباشد و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی از آن به مشام نرسد.
دانه برنج نباید خیلی سپید, خیلی رنگ زرد, روشن, دودی یا این که ترک خورده باشد; رنگ بلوری متحیر و عاج مثل داراست و غالبا رشته رشته و قلمی است, ولی مزه و بوی مطبوعش بعد از پخت, خیلی کلیدی خیس از باریکی و بلندی آن است.
می بایست یکپارچه باشد خیر مخلوطی از دانه های تپل و لاغر, زردرنگ و سپید, کوتاه و بلند یا این که ریز و درشت.
هر چه دانه های شکسته یا این که در اصطلاح نیمدانه» بیشتر باشد, کیفیت کمتری داراست ( برنج موسوم به نیمدانه بیشتر برای پخت شله زردرنگ, شیربرنج, بعضا آش ها, سوپ ها و مثل اینها مطلوب است خیر پخت چلو و سرو در ضیافت).
یکی امتحان های سنتی, خرد کردن تنی چند از دانه ها تحت دندان است. در حالتی که بسختی خرد شد, نماد کم آبی بیشتر و کیفیت خوب تر آن است.
به تازگی خیلی ها با تعبیر خواب برنج دنبال تشخیص این هستند که آیا خواب های آنها با نوع برنج مرتبط است یا خیر.
یکی از طریق های فهم و شعور میزان رایحه برنج , دمیدن هوای گرم یا این که ها کردن» روی یه خرده از دانه هاست. به خواسته رعایت بهداشت اعتنا فرمائید که دانه های آمیخته با هوای دمیده از دهن را مجددا باطن گونی یا این که کاسه نریزید.
محافظت و انبارکردن:
انبان یا این که سطل های مراقبت برنج را حتما در جایی عاری از نم, خنک و بویژه کم آب انبار نمائید تا رطوبت داخل دانه ها تبخیر شود.
از گذاشتن گونی ها روی نیز پرهیز کنید.
چگونه سرعت ویدیوهای آپارات و اینستاگرام و غیره را بیشتر یا کمتر کنیم؟
برنج ,دانه ,تشخیص ,های ,ایرانی ,پخت ,این که ,یا این ,برنج ایرانی ,برنج را ,برنج های
درباره این سایت